В Англия за една година са откраднати над 2 000 домашни кучета

В Англия за една година са откраднати над 2 000 домашни кучета Снимка: https://pixabay.com/

Кражбата на домашни любимци в Англия вече ще бъде криминално престъпление

В страната се наблюдава увеличение кражби на домашни любимци по време на затварянето заради пандемията от коронавирус.

В момента кражбата на домашни любимци се третира като „загуба на имущество“, но работна  група иска новият закон да вземе предвид емоционалния стрес, през който преминават собствениците, съобщават британски медии.

Работна група, съставена от държавни служители, полиция, прокурори и местни власти, е установила, че в седем от 10 случая на отвличане на домашни любимци са отвлечени кучета.

Въпреки че законът предвижда наказание до седем години затвор, това рядко се изпълнява, тъй като частично се определя от паричната стойност на откраднатата „вещ“. Не е известно какво ще бъде наказанието, когато такава кражба се превърне в криминално престъпление.

В доклад на Dogs Trust се посочва, че цената на петте най -желани породи кучета във Великобритания се е увеличила значително по време на първото блокиране в страната, а някои цената на някои породи се е повишила с 89 %.

Това потенциално е направило кражбата на кучета по -привлекателна за престъпниците, които искат да се възползват от голямото търсене на домашни любимци.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: