Приходите от глоби в тол системата нараснаха със 76,67%

Приходите от глоби в тол системата нараснаха със 76,67% Снимка: МРРБ

Служители на тол управлението ще съдействат за облекчаване на трафика между София и Перник през „Черния кос“

Заместник-министърът на регионалното управление и благоустройството Захари Христов заяви, че се отчитат много добри резултати в Националното тол управление. В частта, която се отнася за  приходите от пътни такси, увеличението за последното тримесечие е с 14,3%. Растат и постъпленията от глоби. 

За същия период приходите там са  увеличени със 76,67%, връчени са и 131 580 броя електрони фишове за нарушения. Това е с 30 000 броя повече от предното тримесечие, обхващащо месеците март, април и май.  Издадените наказателните постановления за месеците юни, юли и август са 583 броя, което е 2 пъти повече от предното тримесечие, отчете зам.-министър Христов.

Предприети са и необходимите действия по обезопасяването и въвеждането на временна организация на движението при входа на София на пристигащите от Перник. Целта е предотвратяване на големи задръствания и недоволство от гражданите от липсата на реверсивно движение в пиковите часове. Благодарение на тази инициатива се очаква да се  намали напрежението сред влизащите в София през „Черния кос“. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: