Кой ще победи в новия съдебен сблъсък между Брад Пит и Анджелина Джоли

Кой ще победи в новия съдебен сблъсък между Брад Пит и Анджелина Джоли Снимка: thenationroar.com

Брад Пит и Анджелина Джоли отново ще се срещнат в съда в продължаващата повече от четири години семейна и вече съдебна драма.

През май Брад Пит спечели съвместно попечителство над петте непълнолетни деца на двойката, предоставено от частния съдия Джон Оудеркърк - семеен приятел, който е организирал сватбата им преди седем години. Частният съдия е популярна юридическа фигура в американската правосъдна система, която двете страни избират при взаимно съгласия – както е било и в случая с бившето звездно семейство.

Но нежната половинка на някогашната Бранджелина се опитва всячески да надиграе бившия си съпруг и през юли апелативен съд в Калифорния одобри молбата й за отвод на частния съдия. Според нейния правен екип, той е в приятелски отношения с Брад Пит и не е разкрил „множество професионални, бизнес и финансови взаимоотношения” между двамата.

Така Джоли запази попечителството, а Брад Пит трябваше да се задоволи с право на посещения. Но вчера стана ясно, че той е поискал преразглеждане на делото във Върховния съд на Калифорния. В петицията му се казва: 

„След повече от четири години противоречиви съдебни спорове, всеки ден от които ощетяваше децата и баща им, решението за попечителство трябва да се преосмисли и изцяло да се отмени, след като е резултат на административна грешка и не е свързано със същността и смисъла на едно родителско попечителство".

Брад Пит не крие, че действията на Анджелина са го засегнали дълбоко. Той недоумява защо звездата от „Томб райдър” е чакала повече от три години, за да поиска отвод на съдията, след като е одобрила избора му и чудесно познава приятелските им връзки. Актьорът споделя, че се опитва, но не разбира усилията ѝ да му отнеме връзката с децата им. Но Пит не се предава и ще продължи да се бори за тях. 

Мнозина от приятелския кръг на бившето звездно семейство мърморят, че Анджелина не отчита единствено факта как ожесточаната разправа между родителите ще се отрази на децата, в името на които уж се прави всичко.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: