Учени обясниха защо пицата за вкъщи може да причини рак

Учени  обясниха защо пицата за вкъщи може да причини рак Снимка: https://pixabay.com/

Точно такива пици са сред храните, причиняващи рак

Пицата и другите храни, поръчвани за вкъщи могат да съдържат опасни канцерогени, които причиняват рак, казват експерти.

Чрез такива вредните химични съединения навлизат в храната чрез контакт с опаковка, която е обработена с полифлуороалкилови вещества (ПФАВ), за да стане водоустойчива и да отблъсква  мазнините.

Съставки с ПФАВ обаче често се нанасят върху хартия, която след това се поставя в кутия за пица, върху опаковки за някои печива и други ястия за вкъщи.

Освен пицата негативно влияние върху организма оказват червените меса, всички видове пушени меса, сушените меса и алкохолът.

Раковите клетки могат да се появят и поради липса на фибри, които свързват токсините и насърчават тяхното елиминиране.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: