Животът на Михаел Шумахер е пресъздаден в документален филм

Животът на Михаел Шумахер е пресъздаден в документален филм Снимка: theweek.co.uk

Дългоочакваната документална продукция на Netflix за живота и кариерата на Михаел Шумахер ще излезе на 15 септември.

В първия трейлър семейството на Михел Шумахер споделя трогателни мисли за легендата на Formula 1. Зрителите ще видят много лични снимки и кадри, както и някои от важните интервюта на състезателя. Ще чуят и гласа на Шумахер, който в първите кадри на трейлъра говори за стремежите си: „100 процента съвършенство, не бих могъл да живея с по-малко“.

„Просто чувствам, че той е специален“, споделя съпругата му Корина. Дъщеря им Джина е горда, че Михаел Шумахер е нейният баща, а синът им Мик, който вече се състезава във Formula 1, би искал да е като баща си. 

Трейлърът излезе по повод 30-годишнината от дебюта на Михаел Шумахер във F1 на пистата Спа в Белгия, малко преди синът му Мик да спечели своята първа награда на същата писта миналия уикенд. 

„Сега аз самият карам във Формула 1, 30 години след като баща ми дебютира. Това е наистина специален момент за мен и семейството ми, толкова съм щастлив да отида там и да поставя и своя знак на тази специална писта“.

Ще се възстанови ли някога Шумахер напълно?

Достоверната информация за здравето на 52-годишния състезател е оскъдна, макар че се очаква документалният филм да даде известна представа за живота му понастоящем.

Хаштагът „#KeepFightingMichael“ (Продължавай да се бориш, Михаел) се превърна в слоган на възстановяването му в домашни условия от тежките мозъчни травми, които Шумахер получи при инцидент със ски през 2013 г.

Проф. Марк Оберман, директор на Центъра по неврология в клиниката Asklepios в Германия, е предпазлив относно шансовете на някогашния състезател да се върне към сравнително нормален живот. 

„Според едно шведско проучване между 30% и 40% от пациентите идват в съзнание в рамките на четири години. Мнозина могат да се върнат към живот и да видят как растат децата и внуците им", казва специалистът.

Бившият шеф на Ferrari Жан Тод, който редовно посещава Михаел Шумахер, дава най-силните индикации, че състоянието на звездата на Formula 1 с времето се е подобрило. Пред RTL France в края на миналата година Тод каза, че Шумахер следи отблизо възхода на сина си във F1, но при директни въпроси за здравето на приятеля си не разкрива много.

„Виждам се с Майкъл много често - веднъж или два пъти месечно. Отговорът ми винаги е един и същ - той се бори. Можем само да пожелаем за него и семейството му нещата да се подобрят".

„Мисля, че той просто е много силен психически. Изключително силен. Показва ми го всеки ден“, казва съпругата му Корина.

В документалния филм участват още братът на Михаел Ралф Шумахер, пилотите от F1 Себастиан Фетел и Дейвид Култард, и британската легенда от F1 Бърни Екълстоун. 

Сабине Кем, спортна журналистка и мениджър на Михаел Шумахер – а сега и на сина му Мик, казва, че документалният филм е „подарък на любимия им съпруг и баща от неговото семейство”. Познавайки отблизо легендата на F1, тя смята, че Михаел Шумахер „предефинира професионалния имидж на състезател и постави нови стандарти”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: