Toyota ще съкрати производството на автомобили с 40% поради липса на компоненти

Toyota ще съкрати производството на автомобили с 40% поради липса на компоненти Снимка: https://pixabay.com/

През септември съкращенията на производството, причинени от недостиг на микрочипове и новия щам на коронавируас, ще засегнат всички фабрики на Toyota в Япония

През септември 2021 г. Toyota ще бъде принудена да намали производството на автомобили с около 40% поради глобалния недостиг на автомобилни компоненти. За това съобщава Automotive News.

Основните причини за рязкото намаляване на производството се посочват както острия недостиг на микропроцесори и полупроводници, така и бързото разпространение на делта варианта на COVID-19 в Югоизточна Азия. Сривовете в производството ще засегнат всички ключови пазари на Toyota, включително Япония, САЩ, Европа, Китай и останалата част от Азия.

Най -големият японски автомобилен производител ще пусне 360 хиляди коли по -малко от планирания по -рано обем. Например през септември в САЩ и Китай продажбите на Toyota ще паднат с около 80 хиляди превозни средства, докато европейските доставки ще намалят с около 40 хиляди.

Съкращението на производството ще засегне всички 15 японски завода на Toyota и 27 от 28 -те производствени линии. Кризата ще засегне популярни модели като RAV4, Corolla и Camry, както и   Lexus.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: