Автомобилният завод на Toyota в Чехия спря работа поради липса на компоненти

Автомобилният завод на Toyota в Чехия спря работа поради липса на компоненти Снимка: https://pixabay.com/

Автомобилният завод Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, разположен в град Колин в Чехия, спря работа във вторник поради липса на необходимите компоненти

Това съобщи агенция ЧTK, позовавайки се на администрацията на предприятието.
 

"Във вторник производственият процес беше временно спрян в завода поради липса на компоненти, които Novares CZ Zebrak доставя на предприятието. Складовете на тази компания бяха унищожени миналата седмица в резултат на голям пожар.

Служителите на завода на Toyota се явиха във вторник в предприятието, но ще бъдат заети с други процеси. Все още не е ясно кога ще бъде възобновено производството на автомобили", се казва в съобщението.

Според агенцията предприятието в Колин е било принудено да спре производствения процес за втори път тази година, като за първи път това се е случило поради липса на компоненти през февруари-март. Във връзка със спирането на производството около 25 хиляди автомобила не са произведени. При нормални условия заводът произвежда около 1000 автомобила на ден.

След две години ограничена дейност, причинена от covid блокиранията, Toyota Motor Manufacturing Czech Republic увеличи производството на автомобили с около 25% миналата година в сравнение с 2021 г. Повече от 202 хиляди автомобила са слезли от поточните линии на предприятието през миналата година.

В завода работят повече от 3,5 хиляди души.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: