Как да преборим дневната сънливост

Как да преборим дневната сънливост Снимка: infox.ru

Три полезни съвета

Обратно на установеното мнение, кафето далеч не е най-добрият помощник с дневната сътливост и умората. Та нали, ако ви се спи твърде силно, една порция от напитката може и да не ви помогне.

А две или три чаши, като се има предвид и сутрешното пиене, очевидно вече е прекалено много. Това може да доведе до превъзбуда на организма и последващо безсъние.

Експертите предлагат решаване на проблема по други начини, като акцентират върху три основни метода.

Правилно събуждане

Не настройвайте рязка и силна мелодия на алармата - тя ще направи вашия събуждащ се организъм нервен. Нека да звучи весела и лека мелодия, която ще ви позволи да се събудите постепенно и спокойно, и да станете от сън относително наспали се.

Движението е живот 

Всички знаят тази основна истина, така че за да придадете на организма си повече бодрост трябва преди закуска да направите лека физическа зарядка или даже джогинг. Това ще даде на тялото ви необходимия тонус, който ще бъде достатъчен за целия предстоящ ден.

Променете режима си на сън и бодърстване

Превъртете в обратно направление дневния си режим и помислете какво друго ви пречи да се събудите отпочинали.

Напълно е възможно е да си струва да се опитате да легнете един час по-рано вечерта. И съответно да станете с един час по-рано на сутринта. Ако ви помогне - това е вашият режим.

Най-важното е да искате да промените нещо в живота си, така че да не ви се налага на работа тайно от всички да се прозявате и да "дремете" на бюрото, а вкъщи да се връщате в такова състояние, сякаш сам сте разтоварили цял вагон с материали.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: