Ford представя нов F-150 пикап с опция за hands-free шофиране и интегриран генератор на захранване

Ford представя нов F-150 пикап с опция за hands-free шофиране и интегриран генератор на захранване Снимка: DriveMag

Пикапът е планиран да започне да пристига в автосалоните тази есен.

Ford Motor предлага ново ниво на технологията в своя пикап 2021 F-150, за да привлече нови купувачи, като същевременно се опитва да зарадва своите лоялни клиенти с нови функции, пригодени за тях.


Това е напредък за Ford, чиито камиони от серия F, включително F-150 и по-големите му модели, носят значителна печалба на компанията. Автомобилният производител е в средата на план за преструктуриране на стойност 11 милиарда долара, тъй като се насочва към новите технологии - изцяло електрически и автономни превозни средства.


В четвъртък вечерта (25 юни) Ford представи дигитално традиционните и хибридните версии на пикапа, като двете са планирани да започнат да пристигат в автокъщи тази есен.


Новите уникални функции включват за първи път система за hands-free управление по магистрала, 12-инчови екрани и актуализации във въздуха. Ford обещава, че хибридният му модел ще осигури както голяма производителност, така и икономия на гориво.


Нуждите на клиентите на камиони продължават да се развиват - казва Тод Екерт, маркетинг мениджър на Ford Truck Group, по време на медиен брифинг. - Те очакват всичко от камиона им да има добавена стойност.“


За по-традиционните клиенти на камиони 14-ото поколение F-150 предлага тегленето и възможностите, които те очакват, както и нови функции, предназначени да подобрят работата, дори и съня в камиона.


Те включват новопроектирани работни зони на централната конзола и задната врата, плоски седалки и интегриран генератор, който може да захранва инструменти на работните места или телевизори и високоговорители на страни на задната врата.


Това е, което трябва да направят. Те са надградили онова, от което знаят, че тези купувачи се нуждаят - каза Стефани Бринли, главен автомобилен анализатор в IHS Markit. - Този пазар е толкова важен за тях.“


Ford не разкри спецификации за цените и ефективността на пикапите. Началното ценообразуване на моделите 2020 варира от около 30 000 до 70 000 долара. Очаква се изцяло електрически F-150 да бъде пуснат по салоните някъде през следващите две години. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: