Министърът на енергетиката смени ръководството на „Български енергиен холдинг“

Министърът на енергетиката смени ръководството на „Български енергиен холдинг“

Министърът на енергетиката Андрей Живков освободи днес Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг“ ЕАД, съобщиха от Министерството на енергетиката. Министър Живков е предприел действието в качеството си на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на дружеството. 

Освободеният Съвет на директорите на БЕХ е в състав: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. Те не са освободени от отговорност, се казва още в съобщението. 

На тяхно място за членове на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг" ЕАД, до провеждането на конкурс в шестмесечен срок, са определени Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов. 
Новото ръководство на холдинга следва да предприеме необходимите действия за вписване на промяната в Търговския регистър. 

От Министерството на енергетиката са съобщили за БНР, че причините за уволнението на ръководството на БЕХ са липсата на резултати по искането на министъра да бъде освободено ръководството на „Булгартрансгаз“. 

Втората забележка към работата на БЕХ е, че няма действия по препоръките на ЕК за прекратяване на кръстосаното субсидиране между компаниите в холдинга, както и по отношение на финансовото подобряване на дружеството. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: