Джаки Чан желае да стане член на Китайската комунистическа партия

Джаки Чан желае да стане член на Китайската комунистическа партия Снимка: Wikipedia

Актьорът заяви още, че е горд, че е китаец

Световноизвестният хонконгски актьор Джаки Чан заяви, че се възхищава на Китайската комунистическа партия и иска да се присъедини към нея.

Според Global Times той е направил това изявление на форума на кинематографистите в Пекин. На събитието е обсъдена и речта на председателя на Китайската народна република Си Дзинпин, която той произнесе на 1 юли - по повод стогодишнината от създаването на Китайската комунистическа партия.

По време на форума Чан заяви, че е горд, че е китаец, и също така изрази признанието си за управляващата комунистическа партия.

Виждам величието на ККП и те ще изпълнят това, което казват, ще изпълнят обещанията си за по-малко от 100 години, само за няколко десетилетия... Искам да стана член на ККП“, каза актьорът.

 

Джаки Чан е роден и израснал в Хонконг, който се ползва със специален автономен статут в КНР. През 1997 г. Китай получи суверенитет над Хонконг, оттогава те съществуват по формулата „една държава - две системи“.

През 2019 г. опитите на властите да ограничат автономията на Хонконг предизвикаха мащабни протести, които бяха брутално потушени от полицията.

По време на няколкомесечни улични безредици в Хонконг бяха арестувани 5800 души, поне 2600 души бяха ранени, включително и 470 полицаи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: