За великото изкуство и новия албум на Елица Тодорова

За великото изкуство и новия албум на Елица Тодорова Снимка: Елица Тодорова

Новият албум ще излезе през септември.

Как се роди идеята за новия албум?

Aлбумът „Велико 2020" е четвърти пореден албум в моя творчески път. Той съдържа 20 музикални композиции, които са с 18 млади гости музиканти - креативни и артистични хора, които съм срещнала през последните пет години. Съдържа ремикси и чисто нови композиции на диджеите: Ди Джей 89, Ди Джей Диан соло, Deep zone project и други. 

Основен акцент в изпълненията са малки таланти, на които давам път. Те са от Варна, от НУИ „Добри Христов", със специалност народно пеене, и школа „Фолклорна магия" по народно пеене на г-жа Павлинка Тодорова. и много обичат красотата на фолклора ни. „Росинка“ записахме с дубльора Петър Байков, който е единственият дубльор, който може да имитира над 35 човешки гласа в реално време, и е високо оценен от „Дисни" и български и чуждестранни медии. 

Николай Костадинов представя дебютната си песен „23" с китара и глас и още много музикални изненади.
Песните са динамични, цветни и зареждащи. Особен заряд има ремиксът на „Седнало е Джоре дос", което препоръчвам горещо!

Как се срещнахте и стигнахте до идеята за сътрудничество?

Реших да поканя Траяна  Каписъзова и Дилян Калчев за колаборация в песента „Олимпийски огън“, тъй като  Олимпийските игри са любима моя тематика, а те двамата носят нови идеи със себе си. За мен е радост да срещам и да давам път на такива таланти. 

Обединяването на силите е показателно за отборен дух - особено необходимо за пример на младото поколение. Песента е с много силен творчески и спортен заряд и мисля, че е чудесна за надъхване и повдигаща треньорския и спортен дух на младото поколение. В текста пеем за световните имена на футбола като Меси, Неймар Джуниър, Стоичков, Бербатов и др., но засега ще запазим другите детайли като изненада!

Лесно ли е да си артист в България?

Въпрос на дисциплина, организираност, талант и способност да си стратег в плановете си и постигането им. За мен е чест и удоволствие - България е съкровищница на ритми, носии, песни, танци и духът на етноса ни е силен и генетично заложен във всеки българин.

Кое беше най-голямото предизвикателство в работата Ви върху новия албум?

Работата от разстояние и способността да сплотяваш екипа. Поради извънредното положение се наложи всеки да изпрати лъч светлина от своя град и основно файловете бяха записвани и селектирани във Варна и София. Мотивацията на всеки един гост обаче беше голяма и всичко протече с ритъм, любов и лекота.

Каква е личната Ви творческа мечта? 

Тайна, нещо, което ще запазя за себе си;

Как Ви се отрази извънредната ситуация в личен и професионален план?

Историята ни е оставила истински шедьоври, които са най-вече в класическата музика – по време на извънредно положение са творили Владигеров, Шостакович, Прокофиев, Скрябин и много други. Оставили са впечатляваща музика! Аз самата също използвам това време у дома и работя по нови песни и сценични проекти.

Вашето послание към читателите на „Кеш медия"?

Желая на читателите на „Кеш медия“ много здраве, любов и щастие. Красиво и зареждащо лято през 2020 г. Бъдете смели и последователни в сбъдването на мечтите си! Нека силата на ударните инструменти и модернизираният фолклор направят дните ви хармонични, цветни и вдъхновяващи!

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: