Ринго Стар прекрати делото срещу марката играчки „за възрастни“ Ring O

Ринго Стар прекрати делото срещу марката играчки „за възрастни“ Ring O Снимка: xivents.com

Борбеният барабанист на „Бийтълс” се споразумя с производителите

Ринго Стар оспори търговската марка Ring O, като заяви, че тя е твърде подобна на името му и това може да предизвика объркване.

Музикантът, който на 7 юли ще навърши 81 години, твърди, че ако названието Ring O бъде регистрирано като търговска марка от американските власти, репутацията му ще бъде накърнена. Той обаче оттегли жалбата си, след като постигна споразумение с производителите, съобщи BBC.

Аргументите на адвокатите му за съдебното дело са, че марката е „идентична по външен вид, звучене, внушение и произношение“ със собственото име на артиста, което той вече е регистрирал като запазена марка.

В документите, подадени от неговите адвокати през 2019 г., се казва: „Потребителите може да си помислят, че най-новото начинание на ищеца (Ринго Стар) са секс играчки, а това е асоциация, която ищецът не желае. Това петни името му.”

Рок легендата „не иска да има нищо общо със стоките, казаха още те и изразиха опасения, че всякаква подобна асоциация с легендарния музикант ще опетни неговото „име, имидж и марка.

Сега, според споразумението, Pacific Holdings и Momentum Management са се съгласили да „избягват всяка дейност, която може да доведе до объркване“ между техния продукт и музиканта.

В сделката се казва, че компаниите могат да използват името само за помощни секс средства и спрейове за възрастни и трябва да не пропускат да изписват „Ринг” на интервал от „О“ (Ring O).

Производителите се ангажираха да не „унижават, опетняват, обезценяват или омаловажаватимето или имиджа на Ринго Стар. Те заявиха също така, че няма да правят никакви отправки или намеци, които биха могли да свържат продукта им с Ринго Стар или да създават впечатлението, че той е свързан с него.

Ring O е част от гамата секс продукти Screaming O, за която Momentum казват, че са продали 25 милиона екземпляра по целия свят.

През 2018 г. сър Ринго беше удостоен с рицарско звание под истинското си име Ричард Старки. Известен като Ringo Starr, той е част от великата британска група The Beatles, феноменален барабанист, певец и автор на песни, а има и актьорски изяви. 

След разпдането на „Бийтълс“ е издал над 25 солови албума, има два брака, двама сина и една дъщеря, плюс внуци и дори правнук. В списъка на сп. RollingStone „Стоте най-велики барабанисти” заема 14-то място. Медиите оценяват богатството му на $ 400 милиона, а през 2012 г. е обявен за най-богатия барабанист – позиция, която запази до 2019 г., макар че изглежда ковид-кризата ни лиши от нова класация.

Легендарният бийтълс продължава соловата си кариера. В парчетата му участват известни музиканти от неговата класа, в това число и сър Пол Маккартни. Двамата споделят и друга страст – вегетарианството, а за сър Ринго се знае също, че всеки ден медитира.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: