Сър Пол Маккартни на 81!

Сър Пол Маккартни на 81! Снимка: pitchfork.com

Жизнен, енергичен и земен, знаменитият Бийтълс винаги е в крак с времето

Кипи и на сцената, и в страстта си към музиката от "Епохата Бийтълс”. Наскоро сър Пол върна към живот неиздавано парче на Джон Ленън, използвайки изкуствен интелект (ИИ) и пред програмата Today на BBC Radio 4, обяви, че т.нар. "последен запис на Бийтълс" ще излезе на пазара тази година.

През 1996 г. сър Пол получава от Йоко Оно касета, надписана "For Paul”, с демо-запис на парчето, което съживи с ИИ. Заглавието още е тайна, но вероятно става дума за композиция на Ленън от 1978 г. Now And Then. През следващите години сър Пол многократно е говорил за желанието си да завърши песента. И изглежда, откри този шанс в новите технологии. Музикантът обаче признава, че други приложения на ИИ са му давали повод за безпокойство.

„Донякъде е страшно, но вълнуващо, защото това е бъдещето. Просто ще трябва да видим накъде ще ни отведе“, казва сър Пол, който в навечерието на рождения си ден представи поредната си книга, съпътствана с фотоизложба в National Portrait Gallery. Озаглавен Eyes Of The Storm („Очите на бурята”), проектът включва портрети, заснети от сър Пол със собствения му фотоапарат в периода между декември 1963 г. и февруари 1964 г., когато The Beatles се изстреляха към върха на световната слава.

Пълен с идеи и нови планове, често приятна сензация по улиците на Лондон, сър Пол Макартни е просто вдъхновение, казват феновете му от цял свят, които днес го засипаха с пожелания за здраве, дълъг живот и още много музика. Да си припомним как го прави самият той!

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: