Президентът на Бразилия бе глобен за нарушаване на антиковидните правила

Президентът на Бразилия бе глобен за нарушаване на антиковидните правила Снимка: pixabay

По време на посещение в щата Мараняо Болсонаро организирал масово събиране на хора без маски

Властите на бразилския щат Мараняо глобиха президента на страната Жаир Болсонаро за събиране на много хора по време на посещение в град Асайландия, като при това бил и без маска, съобщава Infobae.

Отделът за държавна санитарна инспекция в щата установил, че Болсонаро не е спазил „задължението да носи маска“ и „е допринесъл за събирането на над 100 души без санитарен контрол“.

Infobae отбелязва, че инцидентът е станал на фона на разкриването на шест случая на инфекция с „индийския" вариант на коронавируса в Мараняо.

Болсонаро е известен като противник на ограничителните мерки заради разпространението на коронавируса. Поради това министърът на здравеопазването е сменян четири пъти в страната по време на пандемията.

Отначало Болсонаро предизвикателно отрече опасността от коронавирус, посети болница без маска и след това самият той се зарази с коронавирус. По-късно той започва да обяснява отказа от твърд локдаун с икономически проблеми: „Имахме и имаме два основни врага: вируса и безработицата. Това е реалност. Няма да разрешим този проблем, ако останем вкъщи", настоя Болсонаро.


Общо по време на пандемията в страната са регистрирани над 16 милиона случая на коронавирусна инфекция и над 448 хиляди смъртни случая сред заразените.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: