Свещеник откри в църквата си „фалшив“ бар в знак на протест

Свещеник откри в църквата си „фалшив“ бар в знак на протест Снимка: twitter.com/Picchio_Fede

Евангелистка църква в Аржентина отвори врати под формата на бар след пандемията от коронавирус в страната.
Това бе направено в знак на протест срещу ограничението за  религиозни събрания, което остава в сила въпреки постепенното разрешаване на различни други мероприятия.

Вътре в църквата, разположена в Сан Лоренцо (провинция Санта Фе), бяха поставени маси, а пасторите, облечени като сервитьори, носеха копия на Библията на подноси по време на фалшивата служба.

Това събитие е призив в Аржентина отново да се разрешат религиозните служби.

Пастор Даниел Катанео, който също бе облечен в сервитьорска униформа, заяви, че „молитвеният бар“ днес, изглежда, е единственият начин да служи на Божието слово.

 „На масите ще се сервира телешко със сухари, а словото Божие ще прозвучи от дома Господен към всички народи“, пошегува се той.

Катанео отбеляза, че те се опитват да защитят конституционното си право - да изповядват вярата си.„Баровете могат да се отварят, магазините могат да се отварят. Защо ни дискриминират нас?" - възмути се пасторът.

Провинция Санта Фе, където се намира църквата, особено успешно ограничи разпространението на вируса и започна възобновяване на различни дейности, включително отваряне на барове.

Въпреки това на църквите все още е позволено да приемат не повече от 10 души за служба.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: