Повече ваксинирани - по-малко ограничения

Повече ваксинирани - по-малко ограничения Снимка: pixabay

Как Европа излиза от ограниченията заради коронавируса

Изглежда, че Европа вижда светлина в края на ковидния тунел, пише Euronews. Френските ресторантьори се готвят да отворят терасите, след като властите обявиха поетапното премахване на ограниченията, наложени от пандемията.

От 3 май жителите на Франция ще могат да се отдалечават от дома си на повече от десет километра. Учениците в  колежите и лицеите ще могат да преминат към редовно обучение. На 19 май в страната ще отворят нехранителните магазини, ресторанти и кафенета, музеи, театри и кина. Комендантският час ще започва в девет вечерта.

В Германия вече трети пореден ден намалява заболеваемостта от коронавирус. Сред хората под 60-годишна възраст обаче броят на заразените се увеличава. Германските санитарни власти съобщиха, че в сряда над милион души са били ваксинирани срещу коронавируса. Това е рекорд. По този начин в Германия в момента почти 26% от населението са получили поне един компонент на ваксина.

Това не е достатъчно“, казва Лотар Уилър, ръководител на института „Роберт Кох“.

Всички в моя институт се радват да видят, че броят на заразите намалява. Ние оценяваме информацията и правим заключения. Но все още е рано да се говори за някаква тенденция."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: