Черна гора приема туристи от Източна Европа без PCR и ваксина

Черна гора приема туристи от Източна Европа без PCR и ваксина Снимка: pixabay

Гражданите на страни от Източна Европа ще се радват на сериозни облекчения в опит да се даде тласък на важния за Черна гора туристически отрасъл

Правителството на Черна гора взе решение да облекчи противоепидемичните мерки, като гостите от Източна Европа ще имат право да влизат в страната без ограничения, съобщи N1. Това става възможно, след като броят на новозаразените от коронавирус в страната отбеляза траен спад.

Туристите от Русия, Украйна и Беларус ще могат да влизат в Черна гора, без да представят отрицателен тест за COVID-19 или доказателство за направена ваксинация. Същите условия ще бъдат валидни и за граждани от страни в региона.

Пристигащите от други дестинации ще трябва да има отрицателен PCR тест или документ за поставени две дози от коронавирусна ваксина минимум седем дни преди да влязат в Черна гора.

Властите в Черна гора се надяват през тази година страната да реализира 600 милиона евро приходи от туризъм. Това ще е едва 60% от приходите през 2019 г., но същевременно ще е един много добър резултат в сравнение с 2020 г., която бе катастрофална за бранша.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: