От днес Кипър отваря за туристи от над 65 държави

От днес Кипър отваря за туристи от над 65 държави Снимка: pixabay

Едновременно с това влиза в сила нов здравен протокол, който определя правилата за пътуващите

Според новата процедура пристигащите в Кипър от тези 65 направления не подлежат на карантина, но трябва да представят един или два отрицателни PCR теста в зависимост от категоризацията на държавите, съобщи БНР.

Държавите са групирани в „червена”, „оранжева” и „зелена” зона, в зависимост от ситуацията с пандемията във всяка от тях.

За гражданите на трите най-големи туристически пазара за Кипър – Великобритания, Русия и Израел, отпадат сериозните ограничения и те могат да влизат в страната с два отрицателни PCR теста – единия преди полета и втория при пристигането им.

Без тестове от днес могат да пътуват до Кипър и ваксинираните граждани на Израел, съгласно споразумението между двете държави.

Също от днес се въвеждат облекчения и за пътуващите кипърци и живеещите в страната. Всички, които притежават валиден сертификат за ваксинация срещу коронавируса, издаден от властите на острова, при пристигането си в Кипър, независимо от коя държава пътуват, ще бъдат освободени от тестове и задължението за самоизолация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: