Принц Филип - на 99

Принц Филип - на 99

Великобритания очаква специалния ден след година...

На 10 юни 1921 г. принц Филип вижда бял свят. Той е роден в Гърция. Сватбата с бъдещия наследник на английския престол го направи световноизвестен и въпреки някои свои гафове по време на държавни посещения в чужбина, той се радва на висока репутация сред британския народ.

През 2020 г. той празнува 99-ия си рожден ден и изненада всички - дворецът публикува нова снимка на принца. Последните снимки на принц Филип бяха направени малко след Коледа 2019 г., когато монархът се завърна в двореца след болничен престой. Винаги е имало спекулации около здравословното му състояние: няколко операции и посещения при лекар държаха обществеността нащрек през миналата година. Избухването на вируса  и високият риск за по-възрастните хора също бяха причина за безпокойство - в края на краищата синът на Филипс, принц Чарлз, се зарази с вируса.

Но с тази нова снимка много от страховете, изглежда, са се изпарили: принц Филип и кралицата се усмихват щастливо пред камерата. Очакваме с нетърпение големия важен рожден ден през следващата година!

Четете още, коментирайте и ни следете във

facebook