Струва ви се, че всичко се разпада, а всъщност нещата се подреждат

Струва ви се, че всичко се разпада, а всъщност нещата се подреждат Снимка: pixabay

Прогресът е невъзможен в покой

Само чрез криза и стрес можем да преминем на ново, по-високо ниво.

Близките хора ще ни помогнат да издържим в труден момент от живота си.

Също така е полезно да се вслушвате в интуицията си - тя често позволява да намерим правилния изход от дадена ситуация.

Всеки човек има трудни моменти в живота и трябва да може да се справя адекватно с такива ситуации. Трябва да се помни, че за да привлечете щастие и успех, на първо място трябва да станете привлекателни за тях.

И най-лесният и бърз начин да направите това е да се усмихвате. Не ви трябват толкова много причини, за да се усмихвате. Просто го направете, ще ви хареса. И тогава резултатът няма да закъснее.

Всеки има свое собствено щастие

В същото време не стойте на едно място и не чакайте постоянно да дойде някакъв съветник, който да ви спаси от всички проблеми. Можете сами да поискате помощ, например, от някой, който вече се е сблъсквал с такива трудности в живота, каквито имате сега.

Това може да бъде вашето семейство, приятели, духовен наставник, свещеник или психолог. Тоест човек, който вече е минал по пътя на съмнението и дори отчаяние и се е справил достойно с тази житейска ситуация.

Също така не се страхувайте да изпитвате емоции, при това  различни палитри от емоции - от печал до невероятна радост. Ако сте способни на това, това е знак, че сте живи и способни както на състрадание, така и на безразличие. Приемете това в себе си и ще ви стане много по-леко.

Добрата новина е, че това означава, че можете да промените всичко, да повярвате в себе си и накрая да излезете от омагьосания кръг, ако точно това ви притеснява най-много и не ви позволява да живеете нормален и продуктивен живот, и, най-важното, наистина се наслаждавайте на този живот.

Много е важно да действате тук и да не отлагате всичко. Слушайте душата си. Действайте и след това пуснете. Резултатът определено ще е налице, но може би неведнага. Бъдете в равновесие, всичко се случва навреме.

Когато изглежда, че всичко се разпада,  просто нещата започват да се подреждат по местата си.

Опитайте се също да действате от състоянието на величието на вашата душа. В крайна сметка точно това имаме - величие. Действайте с достойнство и вътрешна сила. Това ще бъде вашата „упойка" и „обезболяващо средство", ако отново имате затруднения.

Не се отчайвайте, защото вашата величествена душа ще ви подскаже и ще ви помогне как можете да се справите с всичко това, и дори не се съмнявайте. Затова се насладете на процеса, а не просто изчаквайте крайния резултат. Изберете щастие, защото мислите ви са вашата реалност.

Научете се да се доверявате на себе си и на интуицията си. И накрая, не мислете, че нечие щастие - това задължително трябва да бъде вашата мярка за щастие. Всичко е индивидуално и всеки може да иска нещо свое за щастие. Не всеки иска собствена къща или кола, например. Някой мечтае да има собствен бизнес, докато някой просто иска да обиколи света с любим човек.

Всеки има свое собствено щастие. И не е нужно да „жертвате“ собственото си щастие и мечтите си в името на мечтите и щастието дори на много близки и скъпи за вас хора. Все пак това е вашият живот. Както и да е, никой няма да го оцени и тогава просто ще чуете, че никой не ви е молил за това.

И знаете ли, това наистина е така, така че няма нужда от всичките ви жертви. И хората, които наистина ви обичат, никога няма да ви помолят за това. В крайна сметка и те искрено искат да бъдете истински щастливи.

Не забравяйте за това.


econet
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: