Започна кандидатстване по Програма „Европа“ 2021

Започна кандидатстване по Програма „Европа“ 2021 Снимка: pixabay

Програмата на Столична община подпомага граждански проекти в прилагането на добри европейски практики на местно ниво

Целта на Програма „Европа“ 2021 е да подкрепи и стимулира развитието на значими за Софийската община дейности и проекти. Тя има важно значение за осигуряване на добро взаимодействие между гражданското общество и органите на местната власт, засилване на гражданското участие и контрол при вземането на решения, насърчаване на иновативни и младежки инициативи в публичния сектор.

Електронните формуляри за кандидатстване по Програма „Европа“ 2021 вече са активни на интернет страницата на Програмата. Одобрени са четири приоритетни области, по които може да се кандидатства:

1. Подпомагане на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт при създаване и прилагане на иновативни европейски политики и добри практики, насочени към качеството на живот в столицата.

2. Развиване на партньорството между местната власт и гражданското общество в преодоляването на обществени дисбаланси с цел столицата да разгърне пълния си потенциал в бизнеса, политиката и обществото.

3. Насърчаване на иновативни и дигитални инициативи в сътрудничество между граждани, обществени организации и местната власт.

4. Подпомагане на иновативни решения за изграждане на устойчиво партньорство между структурите на гражданското общество, органите на местната власт и туристическия бранш.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 17,00 ч. на 05.05.2021 г. Предложенията се подават само по електронен път.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: