Маршрутно-компютърната централизация на Централна гара София се повреди

Маршрутно-компютърната централизация на Централна гара София се повреди Снимка: wikipedia.org

Софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София предизвика закъснения в графика на движение на влаковете

Снощи, 27.05., в 19:10 часа възниква проблем в осигурителната техника на Централна гара София, който е отстранен в 22:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

По тази причина са отменени редица влакове, а други закъсняват в порядъка от 40 до 120 минути. При възникването на техническия отказ своевременно са информирани превозните бригади на влизащите в гарата влакове, за да могат пътниците да се информират и да преценят дали да потърсят алтернативен транспорт от гарите Искър и Подуяне или да изчакат отстраняването на проблема и пристигането на Централна гара. По гласовата уредба е съобщавано за закъсненията и очакванията като време за нормализиране на движението. 

От 7-ми май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация. Причините за софтуерния отказ се изясняват от производителя на временната централизация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: