София и Бургас се обединяват за нови стратегически инвестиции

София и Бургас се обединяват за нови стратегически инвестиции Снимка: digihub-sofia-invest

Двата града ще си съдействат за подобряване на бизнес средата и възможностите за реализация на талантлива работна ръка

Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) в София и Югоизточен дигитален иновационен хъб (ДигИхъб) в Бургас ще си съдействат за подобряване на бизнес средата, както и за привличане на потенциални инвеститори. Двата града ще си помагат и за разширяване на възможностите за реализация на талантлива работна ръка.

Организациите скрепиха намеренията си с меморандум за сътрудничество, на който стъпва своеобразният виртуален мост между двете общини. 

На среща в Бургас бяха обсъдени първите съвместни инициативи.

Кметът на града Димитър Николов представи постиженията по отношение на привличането на инвестиции. Той подчерта, че общинската администрация ще продължи да подкрепя всички инициативи за развиване на таланти и подобряване на условията за бизнес.

Инвест София (СОАПИ) е част от общата администрация на Столична община. Мисията на агенцията е да подкрепя развитието на града като модерен, прогресивен, иновативен, интелигентен и зелен град.

Югоизточният дигитален иновационен хъб (ДигИхъб) е създаден през 2020 г. от Община Бургас, „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет, ИКТ клъстер-Бургас и Фондация ДИНТ. 

Мисията на ДигИхъб е да подпомага дигиталната трансформация в Югоизточен регион, ефективното технологично развитие на предприятията, както и да създава възможности за изграждане и повишаване на дигиталната компетентност на бизнеса и публичния сектор и да създава мрежи от партньорства. Като част от паневропейската мрежа от дигитални иновационни хъбове, ДигИхъб помага на компаниите да намерят подходящи експерти и доставчици на ИТ решения и в други европейски страни, които да им помогнат да успеят в дигиталната си трансформация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: