Учителки и деца от детски градини са заразени

Учителки и деца от детски градини са заразени Снимка: pixabay.com

Три учителки от персонала на детска градина №50 в район „Възраждане” са с положителен резултат за COVID-19 от направени бързи тестове. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Днес двете групи - Първа В и Четвърта А - в които те са преподавали, са затворени. Директорът на детската градина г-жа Алексиева вече уведомява родителите на всички деца, които посещават градината.

„Създаваме организация за тестването на децата от двете групи, за която ще информираме родителите в рамките на деня. Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината" - стана ясно от съобщението на Фандъкова.


Започна и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция”.

 

Детска градина в Сливен е затворена за цялостна дезинфекция. Две деца от различни групи са били контактни на заразени с COVID-19, посочва БНТ. Децата са поставени под карантина. 

 

На 3 юни за дезинфекция бе затворена детска градина „Детство" заради служителка със съмнение за коронавирус. Тя е била контактна с диагностицирани лица и й е взета проба, която се оказа отрицателна.

Анализът сочи, че в целодневните групи в детските градини на територията на община Сливен за учебната 2019/2020 г. са записани общо 3141 деца, 2643 от които в град Сливен.

 

Още по темата във

facebook