Близо 750 млн лева инвестиции сертифицира МИ

Близо 750 млн лева инвестиции сертифицира МИ Снимка: pixabay.com

Нестле България“ ще инвестира 23 милиона лева

От началото на годината Министерството на икономиката е сертифицирало проекти за инвестиции за близо 750 млн.лв.,  съобщи министърът на икономиката Лъчезар Борисов на онлайн събитие. 

„Нестле България“ ще инвестира 23 милиона лева в шоколадовата фабрика в София.  Проектът на компанията ще получи и сертификат за инвестиция клас „А“. 

Икономическият министър изтъкна още, че отбелязваме 4,3% ръст в  структурата  на брутния вътрешен продукт за третото тримесечие спрямо второто. „България продължава да бъде на първите места в ЕС по макроикономическа и финансова стабилност.“,  допълни той. 

На виртуалното  събитие „Нестле България“ представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията. С внедряването на нововъведението компанията показва дългосрочния си ангажимент на стратегически инвеститор за българската икономика в сектора на храни и напитки. 

Новата роботизирана поточна линия ще позволи производството във фабриката на Нестле да бъде по-бързо и ефективно. Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета.“,  заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: