Олимпиадата в Токио вероятно ще е само пред местна публика

Олимпиадата в Токио вероятно ще е само пред местна публика Снимка: pixabay

Олимпийският организационен комитет и японското правителство вероятно ще забранят посещенията на чуждестранните зрители, за да тушират негативните настроения сред японците, голяма част от които се обявиха против провеждането на игрите

Организаторите на Олимпийските игри „Токио-2020”, които ще се проведат през лятото, са склонни да вземат това решение, за да успокоят общественото напрежение, съобщиха японските медии, цитирани от AFP. 

Според местните издания длъжностните лица се опасяват, че големият поток от чуждестранни посетители в момент, когато пандемията продължава да бушува по цял свят, ще разтревожи още повече японската общественост, настроена така или иначе негативно. Безопасността на японците е „наш приоритет”, посочи председателят на организационния комитет Сейко Хашимото пред репортери миналата седмица след среща с представители на Международния олимпийски комитет (МОК) и японското правителство. Така по всяка вероятност олимпийските прояви на живо ще останат достъпни само за местната публика. Припомняме, че през януари излязоха съобщения, че игрите може да се проведат изобщо без зрители.

Окончателното решение ще бъде взето до края на месеца. В идеалния случай това може да стане преди началото на щафетата на олимпийската факла в Япония, обявено за 25 март.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: