Ще има ли Олимпиада в Токио през 2021 година?

Ще има ли Олимпиада в Токио през 2021 година? Снимка: pixabay.com

Според премиера на Япония това е възможно, местните обаче са на противоположното мнение

По-малко от 200 дни остават до началото на Летните олимпийски игри, които заради пандемията от Ковид-19, бяха отложени през 2020-та и преместени за тази година. Откриването на форума е планирано за 23 юли. Мнозина вярват, че провеждането им би било трудно, дори невъзможно. Премиерът на Япония обаче е оптимистично настроен, предаде БНТ.

"Смятам, че е възможно да проведем Игрите. Ваксинацията срещу Ковид вече се прави по света. В Япония планираме да започнем най-късно до края на февруари", заяви Йошихиде Суга - министър-председател на Япония.

Засега обаче нагласата на хората в Токио относно провеждането на Олимпийските игри не е положителна.

"Ще е трудно, направо невъзможно. Има само два месеца и половина до началото на щафетата с олимпийския огън. Не смятам, че можем да овладеем вируса до тогава", казва 75-годишна жена.

Началото на щафетата е планирано за 25 март. Междувременно нивото на заболелите в страната на изгряващото слънце рязко се повиши в последните седмици, въпреки че за сега е доста под това в Европа и в Америка.

"Мисля, че Игрите трябва да се отложат или да се отменят. Вероятността случаите да нараснат или вируса да мутира е голяма, ако се съберат на едно място толкова хора. Според мен това е доста плашещо", смята студент.

В момента за района на Токио е обявено извънредно положение. Решението дали ще има Олимпийски игри предстои да бъде взето от Международния олимпийски комитет през пролетта.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: