Ужас обхвана Токио за Хелоуин

Ужас обхвана Токио за Хелоуин Снимка: japantimes.co.jp

Мъж, облечен като Жокера от „Батман”, намушка снощи 17 души и подпали вагон във влак в западната част на японската столица

Нападението е станало около 20 ч. местно време, когато хората масово пътували към центъра, за да празнуват Хелоуин. Някои пътници са успели да избягат през прозорците на влака, още преди да отвори врати. След това всички са слезли тичешком и персоналът на най-близката спирка им е помогнал да стигнат през тунелите до безопасно място, съобщава japantimes.co.jp.

„Мислех, че е някаква каскада за Хелоуин“, казва един свидетел пред вестник Yomiuri, припомняйки си момента, в който видял паникьосани младежи да тичат през вагоните, преследвани от човек, размахващ бавно дълъг нож. 

"Чух силен трясък и видях пламъци и дим отзад. Всички бяха в паника", казва друг пътник във фаталния вагон.

Полицията съобщи, че най-малко един от пострадалите, мъж на 60 години, е ранен тежко и е в безсъзнание. Тежко ранена е и друга жертва, студентка. Останалите са получили леки наранявания, включително вдишване на дим и им е оказана помощ на място.

Според полицията, заподозреният е на 24 години. Арестуван е във вагона, където седял спокойно, пушейки цигара. Не е оказал съпротива. Местните медии съобщиха по-късно, че според думите му, искал „да убива хора, за да бъде осъден на смърт". Колкото до мотивите, обяснил, че се ядосал на жени, които „изглеждали щастливи”.

Клипове от инцидента обиколиха социалните мрежи. В някои от тях се вижда нападателят, облечен подобно на Жокера, злодея от „Батман“. 

Инцидентът е последният от поредица атаки в железопътния транспорт в Токио. През август в метростанция бяха ранени двама души, след като нападателят плисна  сярна киселина в лицето на минувач. По-рано същия месец мъж намушка с нож пътници в градския влак на електрическата железница, въпреки засилените мерки за сигурност за Олимпийските игри в Токио.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: