Цифрови иновационни хъбове в помощ на бизнеса и местната администрация

Цифрови иновационни хъбове в помощ на бизнеса и местната администрация Снимка: financebg.com

Правителството прие процедура за подбор на проектни предложения за създаване на Европейски цифрови иновационни хъбове в България

Министерският съвет прие правила за провеждане на национална процедура за подбор на проектни предложения за създаване на Европейски цифрови иновационни хъбове (ЕЦИХ) в България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Изграждането на ЕЦИХ е в подкрепа на цифровата трансформация на държавите от Европейския съюз чрез инвестиране в ключови области като изкуствен интелект, високопроизводителни изчисления, киберсигурност, усъвършенствани цифрови умения, цифровизация на публичната администрация и оперативна съвместимост.

Ролята на бъдещите Европейски цифрови иновационни хъбове е да предоставят на бизнеса и местната администрация иновативни цифрови решения, които да бъдат интегрирани в ежедневната им дейност. 

Хъбовете за цифрови иновации трябва да предлагат възможността за експериментиране и тестване на нови технологии според специфичните нужди и дейности на всяка компания или институция в публичния сектор.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: