Одобриха разпределение на средствата за трансгранично сътрудничество

Одобриха разпределение на средствата за трансгранично сътрудничество Снимка: mrrb.bg

Одобрено е индикативно разпределение на средствата от ЕФРР по програми за транснационално и трансгранично сътрудничество за България за периода 2021 - 2027 г.

Министерският съвет одобри Методика и индикативно разпределение на средствата от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по програми за транснационално и трансгранично сътрудничество за България за програмен период 2021-2027 г., съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Предвижда се страната ни да получи 133,6 млн. евро за финансиране на програмите за териториално сътрудничество, в които ще участва за периода 2021-2027 г. От тях към двустранните програми на България с Румъния, Гърция, Сърбия, Република Северна Македония и Турция, както и към програмата „Черноморски басейн“, се насочват 111,2 млн. евро, а към бюджета на транснационалните програми „Дунав 2021-2027“ и „Интеррег Евро Средиземноморска зона 2021-2027“ - 22,4 млн. евро.

При определяне на бюджетите са отчетени демографски и териториални показатели, както и икономическите и социалните предизвикателства пред регионите, като приоритет е поставен върху по-слабо развитите територии.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: