Актуална информация за епидемичната обстановка на 24.01.2021 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 24.01.2021 г. Снимка: pixabay

По света

Седем служители на германска фирма, обслужваща инвалиди и възрастни хора, бяха уволнени от шефа им, тъй като са отказали да се ваксинират срещу коронавируса, пише Bild. В Германия ваксинациите се извършват на доброволни начала и за първи път работници са уволнени поради отказ да се ваксинират, пише изданието.

Десетки ресторанти и кафенета бяха отворени от собствениците им, въпреки строгите ограничения, въведени във връзка със заплахата от разпространението на коронавируса в Чешката република.

От утре в Гърция се увеличава разрешеният брой пътници в автомобилите, които се движат в страната. Заедно с водача в леките автомобили могат да се возят още двама пътника, като всички са задължени да са с маски, съобщават от министерството на транспорта. Повече пътници - само ако са малолетни деца с родителите. В превозните средства тип „ван“ могат да пътуват трима души и шофьорът. В такситата вече е позволено да се качват по двама пътника.

Задължителната карантина за чужденци в Полша е отменена. Човек с отрицателен тест за COVID-19 се освобождава  от карантина.

В събота в Нидерландия влезе в сила комендантски час, първият след Втората световна война. Забраната за излизане на улицата важи за времето от 21:00 до 05:30 часа. Работещите граждани ще се нуждаят от специални разрешителни. В същото време службите за доставка на хранителни стоки например ще могат да работят. Разрешено е и разхождането кучета.

У нас

При направени 4 479 теста новите случаи на коронавирусна инфекция у нас са 266, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Процентът на положителните проби остава нисък - близо 6% от всички изследвани.

Полицейски служители от Поморие прекъснаха масово парти в комплекс „Старите къщи“ в село Медово. Снимки показват как в ресторанта на комплекса, без да спазват никакви противоепидемични мерки, празнуват голяма група хора. Явно са били предупредени за идването на полицейските служители, защото са започнали да се разпръскват, съобщи БНР. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: