Нов модел бизнес офис според експерти от Canary Wharf

Нов модел бизнес офис според експерти от Canary Wharf Снимка: reuters.com

Световната криза ускори създаването на нов вид офис модел „майчинство”.

Освен че донесе повече от 350 000 жертви, новият коронавирус спря глобалната икономика  и преобърна на сто и осемдесет градуса всичко от медиите и рекламата до авиолиниите, туризма и търговските имоти.

Всеки ден финансистите в бляскавите небостъргачи в Canary Wharf, който заедно с the City of London и New York се борят за титлата „Световна финансова столица", търгуват трилиони долари.  

Търговският финансов център, построен върху отломки от пристанищни докове, които някога са обслужвали Британската империя, планира да върне на работа половината от 125 000 си служители, които са работили в центъра преди избухването на короновируса.

Howard Dawber, изпълнителен директор за стратегическо развитие на Canary Wharf, сподели с Reuters, че офисът на бъдещето ще се промени. „Смятам, че в бъдеще офисът ще изглежда повече като майчинство на бизнеса, като служителите му ще работят от различни локации – различни бизнес местонахождения или пък от дома - добави той. - Ще има ядро, което ще предостави наистина прекрасна среда за онези, които пожелаят да работят заедно. Това, разбира се, ще се разгърне дългсрочно, но са реални неща, които вече са започнали да се случват.”

Dawber опроверга слуховете за края на мегаполисите, като тези в Лондон, като преждевременни, въпреки краткотрайните промени в поведението вследствие на пандемията

 

Съвременният Canary Wharf е построен през 80-те и 90-те години в източен Лондон върху руините на едно от най-големите пристанища на Британската империя, където се стоварвали плеяди от продукти, в това число и банани от Канарските острови. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: