Жителите на Лондон масово се евакуират, бягат от строгата карантина

Жителите на Лондон масово се евакуират, бягат от строгата карантина

Влаковете са препълнени, хиляди се струпаха по летищата, автомобили предизвикаха огромни задръствания по улиците на британската столица

Жителите на Лондон масово се изнасят от британската столица и близките градове и райони. 

Причината за тази масова евакуация е желанието им  да избегнат жестоките ограничения, които властите на Обединеното кралство въвеждат заради новия бум на заразени от коронавирус. За това съобщи днес (20.12.2020 г.) Daily Mail.

Изданието припомня, че министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън обяви, защо в югоизточна Англия, а също така и в Лондон, ще бъдат въведени строги ограничения в придвижването на гражданите. Там е усложнена ситуацията заради заразата с КОВИД-19. Препоръчва се хората да не излизат от домовете си. 

Като резултат, огромен брой лондончани побързаха да напуснат града и близките до него райони. По железопътните гари и летищата се струпаха хиляди хора. А улиците са задръстени от автомобили, които образуват огромни тапи. 

При създалата се ситуация за никакво спазване на препоръчваната социална дистанция не може да става дума. Хората масово се струпват в транспорта, вагоните на влаковете са препълнени. 

По тази причина властите вече отмениха няколко маршрута, уточнява Daily Mail.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: