Англия: Магазините ще могат да бъдат отворени по 24 часа

Англия: Магазините ще могат да бъдат отворени по 24 часа

Това ще важи от навечерието на Коледа, както и през част от януари.

Магазините в Англия ще могат да бъдат отворени 24 часа от навечерието на Коледа, както и през част от януари.
Местните власти ще могат временно да се откажат от правилата, ограничаващи работното време на магазините за дребна тъговия.
Пред Daily Telegraph, парламентарният секретар Робърт Дженрик заяви, че облекчаването на правилата ще позволи пазаруването да бъде „по-приятно и по-безопасно“. 

Търговците и съветът ще решат колко дълго  да останат отворени магазините, добави още той. 

"Праймарк" е една от първите марки, заявили, че ще се възползва от новите правила, като планират да отворят 11 от своите магазини за 24 часа, когато им бъде позволено да започнат да търгуват отново, след като блокирането на Англия бъде отменено в сряда. 

Новите правила ще важат от понеделник до събота. 

„Тези промени означават, че вашите местни магазини могат да работят по-дълго, осигурявайки по-приятно и безопасно пазаруване, с по-малко натиск върху обществения транспорт.“, казва Дженрик 

Той призова местните съвети да предлагат на търговците на дребно "възможно най-голяма гъвкавост" при определяне на работното време. Магазините и супермаркетите също ще получат по-дълго работно време, за да се избегнат допълнителни струпвания. 

Британският консорциум за търговия на дребно (BRC) приветства този ход. 
"До Коледа остават малко повече от три седмици и купувачите ще приветстват допълнителните възможности за пазаруване, които правителственото изявление подкрепя.", заяви изпълнителният директор на BRC Хелън Дикинсън. 
Тя насърчи клиентите да не отлагат празничното пазаруване за последния момент и да избягват пиковите часове.

Месеците ограничения с цел спиране на разпространението на коронавируса са нанесли огромни удари на индустрията. В различни сектори са загубени хиляди работни места. От Sainsbury's обявиха наскоро, че съкращават 3500 работници със затварянето на 420 обекта Argos и всички гишета за месо, риба и деликатеси. 
През август M&S обявиха, че са планирали да съкратят 7000 работници за три месеца.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: