Consumer Reports: Mazda е най-надеждният производител през 2020 г.

Consumer Reports: Mazda е най-надеждният производител през 2020 г. Снимка: unsplash.com

Mazda изпревари всички свои съперници, като бе обявена от Consumer Reports за най-надеждния автомобилен производител тази година, пише Carscoops.

Всяка година Consumer Reports пита своите членове за проблеми, които са имали с автомобилите си през последните 12 месеца. За 2020 г. организацията получи отговори за около 329 000 автомобила, произведени в периода 2000-2020. След това Consumer Reports проучи 17 проблемни области - от малки недостатъци като скърцащи спирачки, до големи проблеми като извънгаранционен ремонт на трансмисията и претегли сериозността на всеки тип проблем.

Първото място зае Mazda, най-вече защото преосмисля консервативно моделите и избягва въвеждането на нови рискови двигатели и информационно-развлекателни системи.“. Consumer Reports добави, че персоналът на японската марка  се възползва също и от много споделени платформи и компоненти.

Второ и трето място заемат съответно Toyota и Lexus. Всички модели на Toyota имат средна или по-добра надеждност, въпреки че RAV4 е малко по-ниско, със средна надеждност, свързана с малки проблеми с трансмисията и други. Оценката на Lexus беше помрачена от много под средната надеждност на седана LS, но всички останали модели имат „изключителна надеждност“.

На четвърто място в класацията е Buick, като се изкачи с впечатляващите 14 места от миналата година. На пето място се нарежда Honda, седем места по-нагоре от миналата година, като класирането ѝ е засегнато от под средната надеждност на Passport, заради някои проблеми със задвижването и празни или замръзващи информационно-развлекателни системи.

Hyundai се класира на шесто място като изпревари Ram - седмо място, Subaru - осмо място, Porsche - девето място и Dodge - десето място.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: