Европейската комисия призова за блокиране на пиратските сайтове по целия свят

Европейската комисия призова за блокиране на пиратските сайтове по целия свят Снимка: Ferra.ru

Интересното е, че в доклада не се споменават Съединените щати

Европейската комисия публикува своя шестмесечен доклад за страните с проблемни политики в областта на авторското право, съобщава TorrentFreak. Интересното е, че в него не се споменават Съединените щати. В доклада се подчертава липсата на блокиране на пиратските сайтове като ефективна мярка за правоприлагане в редица страни.

Блокирането на сайтове се превърна в широко използван инструмент в борбата срещу пиратството: в много страни доставчиците на интернет услуги предотвратяват достъпа до сайтове, нарушаващи авторски права, на основание, например на съдебни разпореждания.

Въпреки че Европа е в челните редици на прилагането на мерки за блокиране на сайтове, докладът идентифицира тринадесет приоритетни държави с недостатъчна защита на авторските права, включително Китай, Индия, Индонезия, Русия, Турция, Украйна, Аржентина, Бразилия, Еквадор, Малайзия, Нигерия, Саудитска Арабия и Тайланд.

Интересното е, че в доклада не се споменава за Съединените щати, въпреки че това е страната с един от най-високите обеми на онлайн пиратство в света.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: