Хамилтън: Нереално е, че съм дори близо до рекордите на Шумахер

Хамилтън: Нереално е, че съм дори близо до рекордите на Шумахер Снимка: flickr.com

Пилотът на Мерцедес и шесткратен световен шампион Люис Хамилтън заяви, че още му е трудно да повярва, че е толкова близо до това да подобри рекорда на Михаел Шумахер за най-много победи в историята на Формула 1.

Рекордът от 91 победи на легендарния немски състезател дълго време се смяташе за недостижим, но ето, че сега Хамилтън е само на две победи от това да стане пилотът с най-много триумфи в историята на най-известните едноместни надпревари.

През настоящия сезон Хамилтън преследва и изравняване на друг рекорд на Шумахер, а именно за най-много титли във Формула 1. Хамилтън има 6, докато Шумахер е със 7.

Чувството е неописуемо. Желая да кажа, че се чувствам привилегирован да съм част от този проект и този екип, който ми дава възможност да се представям на високо ниво всяка седмица, в която се състезаваме."

Благодарен съм на всеки в отбора на Мерцедес за неуморната работа, която върши. Победите на пистата не се постигат лесно, макар и да изглеждат такива отвън заради страхотния съотборник, който имам в лицето на Валтери Ботас, който ме пресира постоянно да ставам по-добър с представянето си на пистата."

Когато започнах да се състезавам, никога не съм си и представял, че ще бъда в позицията, в която съм днес", допълни Хамилтън.

Ако Люис спечели следващата надпревара в Сочи, Русия, той ще се изравни с Михаел Шумахер. Двамата ще са с 91 победи, а Хамилтън ще има още 8 старта до края на сезон 2020, за да подобри този рекорд и да оглави класацията еднолично.

Шефът на Мерцедес във Формула 1 бе запитан, дали отборът планира някакъв специален начин да отбележат този момент, когато и да дойде той:

Няма да правим нищо специално, защото всички в отбора вярваме в кармата и не желаем да я провокираме", отговори усмихнато Волф.

Нека оставим нещата да се случат естествено. Кой би си представил, че някой ще успее да подобри рекорда за най-много победи на Михаел Шумахер? Когато това стане, съм сигурен, че ще намерим начин да го отбележим подобаващо", завърши шефът на отбора на Мерцедес.