Хамилтън: Нереално е, че съм дори близо до рекордите на Шумахер

Хамилтън: Нереално е, че съм дори близо до рекордите на Шумахер Снимка: flickr.com

Пилотът на Мерцедес и шесткратен световен шампион Люис Хамилтън заяви, че още му е трудно да повярва, че е толкова близо до това да подобри рекорда на Михаел Шумахер за най-много победи в историята на Формула 1.

Рекордът от 91 победи на легендарния немски състезател дълго време се смяташе за недостижим, но ето, че сега Хамилтън е само на две победи от това да стане пилотът с най-много триумфи в историята на най-известните едноместни надпревари.

През настоящия сезон Хамилтън преследва и изравняване на друг рекорд на Шумахер, а именно за най-много титли във Формула 1. Хамилтън има 6, докато Шумахер е със 7.

Чувството е неописуемо. Желая да кажа, че се чувствам привилегирован да съм част от този проект и този екип, който ми дава възможност да се представям на високо ниво всяка седмица, в която се състезаваме."

Благодарен съм на всеки в отбора на Мерцедес за неуморната работа, която върши. Победите на пистата не се постигат лесно, макар и да изглеждат такива отвън заради страхотния съотборник, който имам в лицето на Валтери Ботас, който ме пресира постоянно да ставам по-добър с представянето си на пистата."

Когато започнах да се състезавам, никога не съм си и представял, че ще бъда в позицията, в която съм днес", допълни Хамилтън.

Ако Люис спечели следващата надпревара в Сочи, Русия, той ще се изравни с Михаел Шумахер. Двамата ще са с 91 победи, а Хамилтън ще има още 8 старта до края на сезон 2020, за да подобри този рекорд и да оглави класацията еднолично.

Шефът на Мерцедес във Формула 1 бе запитан, дали отборът планира някакъв специален начин да отбележат този момент, когато и да дойде той:

Няма да правим нищо специално, защото всички в отбора вярваме в кармата и не желаем да я провокираме", отговори усмихнато Волф.

Нека оставим нещата да се случат естествено. Кой би си представил, че някой ще успее да подобри рекорда за най-много победи на Михаел Шумахер? Когато това стане, съм сигурен, че ще намерим начин да го отбележим подобаващо", завърши шефът на отбора на Мерцедес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: