Вицепремиерът Марияна Николова откри 4 международни хранителни изложения

Вицепремиерът Марияна Николова откри 4 международни хранителни изложения Снимка: Министерство на туризма

Днес в София стартираха изложенията МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО И ИНТЕРФУД ЕНД ДРИНК.

Те ще се проведат между 4 и 7 ноември в Интер Експо Център - София, и са предназначени за специалисти и широк кръг публика. На тях ще бъдат представени различни решения в производствения цикъл, новите тенденции и иновациите в тези сектори. Изложенията имат за цел да предоставят идеи за бизнес развитието в конкретните браншове, обмяна на опит и директен контакт с нови партньори и потребители.

 

По време на официалното откриване министър Николова обяви, че изложенията дават възможност да се види актуалното състояние на сектора, да се коментират трудностите и предизвикателствата пред него, както и да се набележат мерки и дейности за по-нататъчното му развитие.

 

„Кулинарията, храната и виното са неразделна част от туризма, той е преживяване и именно те надграждат и оформят цялостното преживяване на едно пътуване и създават специфичния „вкус“ на една дестинация”, посочи вицепремиерът. Тя информира също така, че Министерството на туризма съвместно с Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив и шеф готвачи разработват Национално меню, чиято подготовка е вече на финален етап.

 

В церемонията участваха още Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС), Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара (БСК), Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: