Солун и Серес под пълна изолация за две седмици

Солун и Серес под пълна изолация за две седмици Снимка: pixabay

От днес в двата града в Северна Гърция властите обявиха пълна карантина за срок от две седмици, за да спрат разпространението на заразата от коронавирус.

Областите Серес и Солун попадат в зоната на изключително бързо разпространение на вируса, съобщи говорителят на правителството Стелиос Пецас.

 

Въвежда се полицейски час от 21,00 часа до 5,00 сутринта, докато в другите региони на страната вечерният час започва от полунощ. При напускане на домовете ще бъде задължително изпращането на съобщение по телефона за причината за излизане.

 

Разрешение да работят имат магазините за хранителни продукти, аптеките и банките. Ресторантите и кафенетата ще обслужват клиенти единствено за домашни поръчки.

 

Границата при „Кулата - Промахон" остава отворена с представяне на отрицателен тест за COVID. Преустановяват се всички вътрешни и международни полети към летището в Солун.

 

Маските остават задължителни за цялата страна на закрито и открито. Училищата продължават с присъственото обучение за разлика от университетите, които преминават на дистанционно.

 

От днес под карантина са също цяла Северна Гърция и областта Атика. Засега там жителите могат да излизат от домовете си, без да е необходимо разрешение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: