Борисов поиска пунктове пред болниците за бърза диагноза на COVID-19

Борисов поиска пунктове пред болниците за бърза диагноза на COVID-19

Премиерът Бойко Борисов разпореди пред всяка болница у нас да бъдат организирани пунктове за бърза диагностика на пациентите.

Мярката бе разпоредена от министър-председателя по време на работно онлайн съвещание с членовете на правителството. Тя ще касае както държавните, така и частните лечебни заведения и ще позволи пациентите без забавяне да бъдат насочвани към медицинска помощ.

Премиерът бе категоричен, че съвместните действия на държавните институции трябва да продължат при най-строга организация и ред. „Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев (финансовият министър - бел. ред.) е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства – всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, подчерта Борисов. 

 

Министър-председателят отбеляза още, че институции като МЗ и НОИ разполагат с хотелски бази и санаториуми в страната, които при необходимост могат да се използват за настаняване. Целта ще бъде да се намали натискът върху болниците, където това е възможно.

 

„Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум“, изтъкна премиерът. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: