CRESTA ще стартира отраслов индекс на загубите от природни бедствия

CRESTA ще стартира отраслов индекс на загубите от природни бедствия Снимка: pikist.com

Той ще предоставя структурирана информация за загубите от природни бедствия, понесени от световните застрахователни и презастрахователни отрасли.

Презастрахователната компания CRESTA обяви, че скоро ще стартира отраслов индекс на загубите, свързани с природни бедствия.

 

Индексът, наречен CLIX, ще предостави структурирана информация за загубите от природни бедствия, понесени от световните застрахователни и презастрахователни отрасли.

 

CRESTA смята, че в момента в отрасъла липсва изчерпателен списък на застрахователните щети от природни бедствия и отбелязва, че наличната ограничена информация често е непълна, остаряла и неструктурирана.

 

За да отстрани този недостатък, индексът CLIX ще предостави ключова информация, включително данни за застрахователните щети и подробни описания на всички големи събития в областта на природните бедствия от 2000 г. насам.

 

Базата данни ще се основава на достъпните източници на информация и ще има праг на отчетност от 1 милиард долара, пояснява CRESTA. Екип от застрахователи професионалисти ще оцени всяко събитие, за да определи надвишава ли то нивото на застрахователната щета.

 

Индексът CLIX  ще се актуализира редовно, като включва нови събития и нова информация за минали събития.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: