Разрешават публика на спортните състезания на закрито

Разрешават публика на спортните състезания на закрито Снимка: pixnio.com

Министърът на здравеопазването издаде три нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде вчера (30.09.) три нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември, предаде БНТ.

 

Новото в заповедите е, както следва:

 

- Със Заповед № РД-01-547/30.09.2020 г. за лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

 

- Със Заповед № РД-01-549/30.09.2020 г. се позволява провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение.

 

В същата заповед се посочва, че Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностното развитие през учебната 2020-2021 г. в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.

 

- Непроменени остават общите противоепидемични мерки, посочени в Заповед № РД-01-548/30.09.2020 г.

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: