Проблеми с WatchOS 7 измъчват потребителите на Apple Watch

Проблеми с WatchOS 7 измъчват потребителите на Apple Watch

Съобщава се за източване на батерията и за сривове.

Apple Watch Series 6 и Apple Watch SE направиха своя дебют на 15 септември, на събитието „Time Flies". В допълнение към хардуера компанията пусна и WatchOS 7 за всички поддържани модели. Докато новият софтуер обикновено въвежда множество подобрения, изглежда, най-новият фърмуер за тези устройства е причинил проблеми. Това се разпространява при по-старите модели. Докладите са свързани с бързо изтощаване на батерията и случайни рестартирания, което може да е досадно за потребителите.

Често оплакване сред тези, които имат Apple Watch Series 3, е непредсказуемото и многократно рестартиране. Всъщност официалните форуми, както и други популярни, бяха обсипани със съобщения за това как проблемите са започнали, след като техните интелигентни часовници са били актуализирани до WatchOS 7. Има някои, които са споделили заобиколни решения в опит да ги оправят, но те продължават. Един човек дори е инструктирал другите да деактивират данните „Heart Rate“ в раздела „Privacy“ в приложението „Health“.

„И аз имам проблеми с моя Apple Watch Series 3, откакто актуализирах часовника до OS7. Преди да актуализирам, всичко работеше добре и безпроблемно, но след като инсталирах новия софтуер и щях да го нося навън за всекидневната ми разходка, той се изключваше и включваше отново и отново сам и чувствам, че батерията също се изтощава малко по-бързо от обикновено", публикува Bp91x във форумите за поддръжка на Apple.

Потребителят продължава: „Също така имах този часовник само за месец, това е чисто нов часовник, току-що го купих от Target наскоро, така че се надявам Apple да отстрани този проблем възможно най-скоро. Не е честно за хората, които купуват продукти на Apple, веднага да имат проблеми със своите чисто нови устройствa."

Друго предложение, което предполага, че оправя проблема с изтощаването на батерията, е да се върнете до фабричните настройки на Apple Watch.

Новите функции, които идват заедно с WatchOS 7, включват проследяване на съня, следене на измиване на ръцете и други. От друга страна, актуализацията накара потребителите да се оплакват от премахването на жестовете на Force Touch. Apple не е публикувала официални изявления, които признават тези проблеми, но трябва да съберат подробности, за да ги разрешат скоро.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: