Apple представи умния си часовник Apple Watch Series 6

Apple представи умния си часовник Apple Watch Series 6 Снимка: Pixabay

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук представи ново поколение смарт часовници на Apple Watch. Шестата версия на популярната джаджа беше демонстрирана вчера.

Apple Watch Series 6 се фокусира върху функции, които проследяват физическото състояние на потребителя. В презентацията си компанията показа реални хора, чийто живот е бил спасен благодарение на възможностите на Apple Watch. Приложението „Кислород в кръвта“, например, прави възможно измерването на нивото на кислород само за 15 секунди благодарение на вградения кислороден сензор в новия продукт. Както подчертават от Apple, това ще улесни живота на астматиците, например.

 

Новата версия на часовника не е претърпяла големи промени в дизайна, има приемственост с предишния Apple Watch. Часовникът ще се предлага в няколко цвята: син, златен, сив и червен.

 

Apple Watch Series 6 използва двуядрен процесор S6, базиран на A13 Bionic, който се ползва в iPhone 11. Новият продукт разполага с редица актуализирани аксесоари. Самият часовник в основната версия ще струва 400 $.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: