Скелети в килера на кралица Елизабет Втора

Скелети в килера на кралица Елизабет Втора Снимка: china daily

Отстрани животът на Елизабет II изглежда перфектен, но всъщност всичко не е толкова просто. Има няколко тайни, които тя много старателно съхранява през целия си живот.

Съпруг - измамник
През 80-те години на миналия век съпругът на Елизабет II, принц Филип, имал неблагоразумието да признае пред своя биограф, че е влязъл в брак не по любов, а по сметка: „Писна ми бедността. Никога не съм имал свой кът” - казва мъжът. Важно е да се отбележи, че в младостта си Филип е популярен сред жените и изглежда много добре, така че интересът на кралицата към него вероятно е бил искрен.  

Елизабет II и принц Филип, 1947 г.

За съжаление, той не радва много съпругата си: слуховете за безкрайните предателства на принца заплашват да унищожат не само кралския съюз, но и да дискредитират основите на монархията. В резултат на това Елизабет решава да запази брака, който по същество е просто красива обвивка.   

Предателство на по-младата сестра 
По-малката сестра на Елизабет, принцеса Маргарет, се влюбва в известен пилот, герой от войната - Питър Таунсенд. За съжаление, мъжът е разведен и няма титла. Това пречи на влюбените да се оженят и Маргарет се обръща към Елизабет за помощ. Все още не е ясно по каква причина, но кралицата не само не помага на сестра си, но и не я подкрепя в този труден момент.   

Принцеса Маргарет и кралица Елизабет II, 1946 г.

В резултат на това, преживявайки лична драма, Маргарет се отдава на алкохол и забранени вещества. Вместо помощ, кралицата я изпраща далеч от хорските очи, а след това я омъжва за обикновен фотограф, давайки му титла. За съжаление, това само влошава ситуацията и Маргарет решава да отмъсти на сестра си. Според слуховете, тя влиза в любовна афера с принц Филип, а след това изчезва от живота на Елизабет завинаги. 

Скандал с принцеса Даяна 
Бившата съпруга на принц Чарлз загива в автомобилна катастрофа през 1997 г., а привържениците й все още не могат да простят това на кралското семейство. Не е тайна, че бракът на Даяна и Чарлз е обречен от самото начало: двойката не си пасва по темперамент, ниво на образование и възгледи за живота. Синът на Елизабет цял живот обича разведената Камила Паркър-Боулс, а Даяна, неспособна да преживее предателството на съпруга си, намира утеха в обятията на други мъже, което хвърля сянка върху репутацията на кралското семейство.

Принцеса Даяна и принц Чарлз, 1981 г.

Въпреки факта, че правителството провежда две независими разследвания, мнозина все още обвиняват кралското семейство за трагедията. 
В допълнение към компрометиране на доказателства на Уиндзор, Даяна би могла да разкрие тайните дела на британското разузнаване. Освен това Даяна е планирала да се омъжи за мюсюлманин. Телефоните й са били постоянно подслушвани. 
Кралица Елизабет очевидно не е изпитвала топли емоции към снаха си, с която имала твърде много проблеми...   


Бунтарът - чичото Едуард 
Абдикацията на Едуард VIII от престола в името на любимата му разведена американка Уолис Симпсън все още се нарича един от най-красивите жестове в името на любовта. В името на брака с Уолис, Едуард отстъпва своето право на Джордж VI, бащата на Елизабет Втора. Интересното е, че от самото начало на връзката между Едуард и Уолис, ФБР активно се противопоставя на брака им. Служители на офиса твърдят, че Симпсън е имала контакт с Йоахим фон Рибентроп (съветник на Адолф Хитлер по външна политика) и е предала на нацистка Германия секретна информация, която е чула от Едуард VIII.


 
Уолис Симпсън и Едуард VIII, 1942 г.
  
В продължение на няколко години след брака двойката често пътува до Европа, посещавайки нацистка Германия. Там те срещат Адолф Хитлер. По-късно ФБР получава информация, че нацистите използват бунтарския херцог и херцогинята на Уиндзор, за да получат секретна информация за съюзниците. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: