Кризата с вируса прави супербогаташите още по-богати

Кризата с вируса прави супербогаташите още по-богати Снимка: https://pixabay.com/

Шефът на Tesla Илон Мъск спечели най-много от началото на годината: 79 милиарда долара повече.

По целия свят нещата стават финансово неприятни за много хора поради икономическите последици от пандемията. Не е така при супербогаташите, които печелят още повече пари по време на кризата.

Amazon

Най-големият бенефициент по време на кризата е и без друго най-богатият човек в света: шефът на Amazon Джеф Безос. Бумът на онлайн пазаруването води до рекордни продажби и увеличава приходите на Amazon. Нетното състояние на Безос се е увеличило с 60,5 млрд. долара от началото на годината, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Сегашното му състояние е 175 милиарда долара.

Tesla

Шефът на Tesla Илон Мъск печели дори повече от Безос. Повишаването на приходите на Tesla в резултат на добрите тримесечни резултати на производителя на електрически автомобили повиши занчително финансите на Мъск със 79 милиарда долара от началото на годината. С общо 107 милиарда долара Мъск е третият най-богат в света.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс (номер 2 в класацията) в момента има активи от 122 милиарда долара. В началото на годината бяха само 113 милиарда долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: