Коя маска кога да се носи или какво диктува модата

Коя маска кога да се носи или какво диктува модата Снимка: pixabay.com

Ето какво препоръчват експертите.

Маските за лице се превърнаха в най-горещата нова (задължителна) тенденция в модата. И както вероятно сте забелязали маските за лице могат да изразят личен стил, но не и за сметка на безопасността. Всички експерти са единодушни, че маските за лице от плат не заместват необходимостта от измиване на ръцете или социално дистанциране и не предотвратяват разпространението на COVID-19, независимо колко стилни са. 

„Трябва да мислите за маските като всеки друг аксесоар“, каза Шарън Корнщайн, имидж консултант и собственик на Image Design, консултантска компания за бизнес облекло. „Всеки има вроден стил и маските могат да помогнат всеки да изрази себе си.“

Обхванали сме широк спектър от маски за лице - от такива с филтри и антимикробни маски до маски за лице за деца. Но кое е най-доброто за един дълъг ден в офиса? А какво да кажем за семейно събиране? Консултирахме се с експерти, за да научим как най-добре да изберем подходящата маска за лице за всеки повод.

Корнщайн препоръчва да се носят обикновени, едноцветни маски на професионални места като в офиса, например. Ако имате тъмна коса, маска с по-тъмен контур на ушните бримки ще се слее повече с цвета на косата и ще ви придаде по-изящен вид. А за обичайните ежедневни дейности, като пазаруване или прекарване на време със семейството, изберете маски с опростен дизайн и разцветка. 

Но ако знаете, че ще ви се наложи да носите маска за по-продължителен период от време, тогава от основно значение е удобството. Препоръчват се спортни или ленени маски за по-лесно дишане. 

Но ако ви предстои излизане с приятели или среща, тогава изберете нещо по-секси. Някои дизайнерски маски се предлагат с луксозни верижки около ушните бримки, които добавят изисканост. Опитайте и с десени като леопардова или змийска кожа - те са по-стилни. 

Не се ограничавайте. Експертите препоръчват да откриете своя индивидуален набор от маски, като експериментирате с различни видове материя, модели, цветове и шарки.

Избрахме за вас стилни и удобни маски, които можете да носите през целия ден.

 




1. Памучните маски за лице на Baublebar се предлагат в различни цветове и шарки, за да отговорят на вашия стил.
 



 2. Шарените маски на Clare V. Bisous се предлагат в опаковки от по четири броя и са изработени от 100% памук. Стиловете включват каре и пейсли. Маските имат регулируеми връзки за по-удобно, плътно прилепване и се перат на ръка.
 


3. Маските за лице Bonobo's Riviera се предлагат в опаковки от по три в ярки тропически цветове и щампи. Те са двуслойни и имат торбичка за филтър, но филтърът не е включен. Закрепвате маската на лицето си с еластични презрамки над главата и с помощта на метална халка на нивото на носа се постига плътно прилепване към лицето. 
 


4. Тези цветни маски за многократна употреба се предлагат в пет ярки цвята и се отличават с посланието „Прави добро”. Тези маски са чудесни за показване на малко индивидуалност в офиса, без да правите твърде много изявления. Маските също така имат две лица и могат да регулират пространството около носа и ушните бримки.
 


5. Тези маски изглеждат много „вкусни" и са чудесни за ежедневни срещи и прекарване на време с приятели. Маските са изработени от отпадъци от памук и се перат в перална машина.


 



6. Тези маски с щампа на змийска кожа са идеални за прекарване на приятелска вечер навън. Те са направени от полиестерно-памучна смес и имат джоб за допълнителен филтър. Ушните бримки не се регулират.

 




7. Компанията Sanctuary Fashion PPE продава разнообразни памучни маски за лице, които се перат в перална машина. Маските също се предлагат в камуфлажен модел, който е много подходящ за есента.

 


8. Популярните маски за лице Second Wind са най-добрият луксозен аксесоар за вечери навън, вечерни срещи и за всеки повод, където искате да се отличите. Те са изработени от лен и памук и имат сваляща се златна верижка. Всяка маска има ръкав за филтър и се предлага в семпли, неутрални цветове, за да хармонира добре с всяко облекло.

 


9. Купувачите могат да избират измежду десетки дизайни на маски - от обикновено тъмносиньо до стил Дарт Вейдър. Въпреки че ярките послания не са подходящи за професионална обстановка, то те са чудесни за улицата. Маските са изработени от трислоен полиестер.

 




10. Маските за лице Tilt All Day са направени от рециклиран коноп и смес от органичен памук. Те се предлагат в десени на камуфлаж и в прости, неутрални цветове, подходящи за работа в офис или в ежедневието.
 


11. Маските в стил  Vida са направени от два слоя 100-процентов памук, с регулируеми ушни бримки и многослоен филтър. Маските се предлагат в осем различни цвята и се продават поотделно или в пакети по няколко броя.


 


12. Печатната компания VistaPrint е създала свои собствени маски за многократна употреба, които позволяват поставянето на филтър. Маските се предлагат в три цветни дизайна и имат четири филтриращи слоя: текстилен екстериор, сменяем влакнест филтър, платнен слой и 100% памучен вътрешен слой. Компанията продава и опаковки от по 10 филтъра за еднократна употреба, които могат да се използват до 12 часа.
















 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: