Жилищна алтернатива: бездомна жена е живяла в рекламна табела на магазин

Жилищна алтернатива: бездомна жена е живяла в рекламна табела на магазин Снимка: yahoo.com

Открита е от група работници, заели се да подменят кабелите за осветлението на рекламата

Изненаданите елекротехници открили 34-годишната обитателка на рекламата, възползвала се от обема ѝ, достатъчен за компютър, принтер и кафемашина. съобщиха от полицията в Мидланд, Мичиган. Находчивата жителка на градчето от 42 000 души се е снабдявала с електричество от контакта, захранващ рекламата.

По думите на жената, чието име не е разкрито, тя е живяла в табелата около една година. Открита е на 23 април, когато вече е имала работа и си търсела жилище.  Обитавала е рекламата на хранителния супермаркет Family Fare, разположен на една от оживените търговски улици в града. 

От полицията поясняват, че достъпът до знака, широк 1.5 м и висок 2.4 м, е през врата на покрива на магазина, а самото рекламно съоръжение напомня къщичка, което може би е привлякло вниманието на нуждаещата се от подслон. 

„Честно казано не знаем как се е качвала там, а и тя не каза”, чудят се полицаите. Те обаче споделят, че от магазина Family Fare и управляващата го компания са реагирали „с най-голямо състрадание и професионализъм“.

Нелегалната обитателка на покривната конструкция също е била напълно отзивчива и бързо е напуснала временния си дом. Не са ѝ повдигнати обвинения, но полицията няма данни за настоящото ѝ местообитание. 

Според местна организация, предоставяща помощ за храна и подслон на бездомни, Мидланд се нуждае от много жилища за хора с ниски доходи

„Очевидно е, че не искаме хора, които трябва да прибягват до незаконна дейност, за да намерят жилище. Има много по-добри варианти“, препоръчва и местната полиция.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: