Разпростряха най-дългата перука на шосе, за да я измерят

Разпростряха най-дългата перука на шосе, за да я измерят Снимка: saharareporters.com

Нигерийката Хелън Уилиямс се записа в Книгата на рекордите на Гинес като автор на перуката, чиято дължина се оказа 351.28 м

В създаването на прическата г-жа Улиямс е вложила 11 дни и около $ 2 500 за 1 000 снопчета коса, 35 туби лепило за коса, 6 250 фиби и 12 опаковки лак за коса. Въпреки че е майстор на перуки вече осем години, рекордьорката казва, че задачата не е лесна и я е изтощила. 

„Приятелите и семейството ме насърчиха. Не исках да ги разочаровам, затова останах съсредоточена в проекта. Резултатът е най-дългата ръчно изработена перука в света и една от най-добрите, които съм правила“, казва Хелън Уилиямс.

След завършване на творбата, за да я измерят точно, на 7 юли перуката е била разстлана на магистралата между градовете Лагос и Абеокута, а от Рекордите на Гинес вчера потвърдиха постижението. Сега перуката е изложена в салона на г-жа  Уилямс, за да могат хората да видят и оценят нейните рекордни усилия.

По-рано тази година друга нигерийка - Хилда Бачи предизвика сензация в Нигерия, като счупи световния рекорд за готвене без прекъсване, но преди няколко седмици беше надмината от ирландеца Алън Фишър. Той въртя тиганите и тенджерите на печката 119 часа, 57 минути и 16 секунди.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: